Objavljeno

Zauvijek mlad….

Nismo uvijek sretni, a kad jesmo sve nam izgleda ljepše. Što nas to motivira i pokreće da se osjećamo posebno? Svi imamo popis želja i vjerujemo duboko da bi nas usrećilo ispunjenje barem nekih. Ali dogodi se često, da upravo ono o čemu ne mislimo pokrene poseban osjećaj ispunjenosti i ljepote koji ne možemo opisati i uglavom smo svjesni toga kad nas slučajno nešto podsjeti na te trenutke.

Takvi osjećaji koji ostaju zauvijek u našem sjećaju, zovu se uspomene. One nikad ne stare i mi se zauvijek osjećamo mladi.

A što nas to pokreće? Da li možemo sami potaknuti taj osjećaj i uspomene pretočiti u stvarnost, biti mladi zauvijek? Ili trebamo čekati da se ‘dogodi čudo’?

Što za nas ponaosob znači sreća? Vjerujem da svatko ima svoju viziju sreće i često nismo sretni upravo radi nerealne ili poptuno krive vizije koju smo izgradili nekad i ne znamo ili se bojimo ju promijeniti.

Netko će reći da je sretan kad je zaljubljen, netko kad je uspješan u karijeri, netko kad si može priuštiti romantično putovanje. Vjerujem da je sve povezano i bilo bi prekrasno da možemo imati sve. Kad vjerujemo da nemamo ‘ništa’ krenimo od sasvim ‘nevažnih’ promjena i navika. Umjesto gledanja televizije ponekad se prošetajmo samo da vidimo nasmijana lica.  Tada se zapitamo bismo li i mi bili nasmijani ako počnemo trčati?! Drugi dan vidimo prekrasnu njegovanu ženu i vjerujemo da bi baš to promijenilo naš život i krenemo u jedan od mnogih kozmetičkih salona.  Uskoro shvatimo da sve to nije dovoljno i pomislimo kako nema nade za nas, baš smo jako posebni i ništa nas ne može ispuniti.

Što treba napraviti onda? Sve je dobro osim ništa i odustati. Mora postojati nešto što će nas ispuniti i radi čega ćemo se veseliti novom danu. Nismo mi baš toliko posebniJ!

Što nas sve to veseli ne znamo dok ne probamo. Često radi ega, zavisti ili naprosti inercije odbijamo probati nešto novo. Ono što je utješno svi smo slični ustvari, tek kad se nemamo za što više uhvatiti poslušamo neki savjet ili sami otkrijemo što trebamo promijenti. Puno istraživati i neprekidno raditi na sebi, slušati savjete i donositi sam odluke što je to za nas najbolje.