Objavljeno

Po jutru se dan poznaje…

Moj najdraži dio dana je jutro. Ne znam da li prvo kuhati kavu ili istrčati van, barem 15 minuta, ako je lijepi dan. Možda mnogima izgledam čudno ali nije mi bitno. Bitan je osjećaj koji imam kad sjednem za svoj mali stol nakon što sam obavila trening i počnem sa planovima za predstojeći dan.

Vjerujem da je mnogima teško ustati u 6 i početi dan sa vježbanjem na podu ili istrčati van, ali također sam sigurna da svatko može uzeti samo 10-15 minuta vremena za mali trening u jutro. Ako stvorite takvu rutinu, uskoro ćete primijetiti promjene na vašem tijelu, osjećat ćete se pozitivno i biti produktivniji tokom dana.

Naravno, ne treba prestati sa uobičajenim popodnevnim treninzima, ali ukoliko unesete ove promjene u vaš jutarnji dio dana, vjerujem da ćete imati barem 3 prednosti tokom dana:

Zdravi doručak

Izbor zdravije hrane jer nećete imati potrebu za razbuđivanjem unoseći velike količine nezdravih ugljičnih hidrata. Vaše tijelo će postepeno trebati manje šečera koji vam daje kratkotrajni privid energije i snage. Ako počnete dan sa kaloričnom hranom bez nutrijenata, postoji veća vjerojatnost da ćete tako jesti i tokom dana.

Energija

Utrošak dijela kalorija, metabolizam će zasigurno biti bolji, a pravilniji protok krvi i otkucaji srca će vam pomoći da se osjećate bolje.

Produktivnost i raspoloženje

Što nas može više raspoložiti od osjećaja da smo nešto napravili samo za sebe. Pogotovo ako to počinju primjećivati i drugi:-)…15 minuta u jutro nije zbilja puno, a može biti odličan početak i odluka da nešto promijenimo. Stoga kad se probudite recite si od sad zdravo, ovo jutro će biti  posebno!